Skip to main content

Rebalancing

Persoonlijke groei

Vastlopen

Door een gevoel van vastlopen in het leven (relatie/werk) of een ingrijpende onverwachte gebeurtenis, (denk aan thema’s rondom zwangerschap, geboorte, overlijden, verhuizing e.d.), merk je dat je uit balans raakt. Wanneer je hier niet zelf uitkomt, kan dat voelen als controleverlies. Dit kan je bang, boos, verdrietig of gefrustreerd maken. Je voelt dit in je lichaam (spanning, burn out), merkt het in je hoofd (verwarring) en aan ‘niet te vangen gevoelens’.

Stress, spanning

Wanneer je hier niets mee doet, beïnvloedt het steeds meer je dagelijks leven. Bange, boze en verdrietige gevoelens zijn ‘naar’ om te ervaren. We willen er voor weglopen of onderdrukken het, ontkennen het. Dat is niet een natuurlijk proces! Een natuurlijk proces is dat je de opgebouwde spanning loslaat/ontlaadt!

Hulp zoeken

Zoek je hulp bij een psycholoog, dan kijkt hij /zij met jou via de geest / het denken, naar het probleem. Bij Rebalancing wordt er gekeken via het lichaam in combinatie met het denken. Je bent namelijk één met je lichaam: Wat jij hebt meegemaakt, heeft jouw lichaam ook meegemaakt.

Rebalancing

Onverwerkte gebeurtenissen zijn opgeslagen in je lichaam. Ze bepalen je gedrag, denkwijze én lichaamshouding. Het zijn een soort pakketjes gevuld met gedachten, gevoelens en emoties die ‘erop wachten’ om gezien en gehoord te worden, om uitgepakt te worden.

 

In beweging komen

Wat je nodig hebt is tijd, aandacht, iemand die oordeelloos luistert, je spiegelt en je ontmoet van hart tot hart. Door vertragen, kom je in beweging.

 

Lichaamswerk

Via lichaamswerk en diverse zelfonderzoek-gespreks- en ademtechnieken krijg je bewustzijn op deze ‘pakketjes’. Je gaat ze aankijken, onderzoeken en uitpakken in een veilige en vertrouwde omgeving én in je eigen tempo.

 

Vertragen en stroming

Het is fysiek voelbaar wanneer je in beweging komt: Er ontstaat letterlijk meer ruimte, meer stroming. Met bewustzijn én mildheid leer je jezelf beter kennen: Je leert weer te voelen en meer in je lichaam te komen, zodat je lekkerder in je vel zit en de controle herpakt op je leven. Je bent niet meer bang voor je gevoelens, je vertrouwt op ze. Ze zijn je gids!

Ik was verbaasd dat ik zoveel spanning in mijn lichaam kon voelen. ik was me daar niet van bewust. Jeanette kon mij dat laten voelen en door de aanraking kon ik me ontspannen.

Expertise

Rebalancing is voor iedereen die vastloopt in het leven, of dat nu lichamelijk is (pijn en spanning in het lichaam) of geestelijk (stress, ongelukkig, verwarring, bang) . Ook mensen die merken dat ze gevoelens wegdrukken, ontkennen of  er voor weglopen, kunnen baat hebben bij rebalancing.

Mijn expertisedoelgroep is vrouwen en geboortezorg gerelateerde problemen. Dat betekent niet dat ik andere mensen niet begeleid.

Groeien is springen in het onbekende, telkens weer