Skip to main content

Bewust moederschap

Bewust moederschap begint voordat je zwanger bent.

" Dankzij de begeleiding bij Jeanette hou ik weer van mijn veranderende lichaam. Ik moest zo wennen aan zwaarder worden"

Life event

Moeder worden is een life event. Alles is anders na de geboorte van een kind: Je lichaam verandert en jouw relatie met je lichaam ook. En er verandert meer: De komst van een kindje heeft grote invloed op je:

  • Relatie
  • Familie (banden)
  • Denken (geestelijk)
  • Gevoelens en Emoties

Zwangere vrouwen kunnen labieler zijn maar ook meer verward. Ze begrijpen niet waarom ze emotioneler zijn dan normaal: Ze voelen zich niet zichzelf en hun lichaam verandert ook nog eens! Dat kan een gevoel van controleverlies geven. Wanneer dat tot onrust leidt, kan extra begeleiding behulpzaam zijn. Niet alleen voor jou maar ook voor de baby in jouw buik!

 

Angst

Angst werkt als een rem. Het zorgt voor  een blokkade in je lichaam. Je kunt jezelf niet meer goed voelen : Je zit in de kramp. Vanuit een kramp kun je niet leven alleen maar óverleven en dat is niet genieten. Controle blijven ervaren, wat er ook gebeurt, is het streven van deze begeleiding zodat het vertrouwen kan blijven groeien in jezelf, in het natuurlijke proces en in het leven.

Bewustzijn in

Denken

Wanneer je bewustzijn krijgt op hoe je omgaat met veranderingen en hoe je reageert op onverwachte situaties, kan angst vertrouwen worden. Het in kaart brengen van wat je denkt, voelt en ervaart verruimt je bewustzijn, evenals het onderzoeken van overtuigingen en gedragspatronen.

 

Lichaam

Bewustzijn op lichamelijke reacties wanneer dingen anders gaan dan gepland, is de meest basale ingang van zelfonderzoek omdat ons lichaam ook alles heeft meegemaakt.

 

Vertrouwen

Bewust moederschap is een groeiproces waarbij signalen uit je lichaam, vooral het buikgevoel, je kunnen helpen. Zo herstel je de balans in je leven. Een verstoorde relatie met je omgeving hangt vaak samen met een verstoorde relatie met jezelf. Zelfonderzoek kan hierbij helpen, voor meer kwaliteit van leven!

Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt.

Acda en de Munnik