Skip to main content

Kinderwens

Ouderschap begint met de intensiteit van het verlangen naar een kind

Onvervuld verlangen

Jullie willen graag een kindje én het lukt niet. In ieder geval niet zo snel als dat jullie hadden gehoopt. Is er wat mis? Wat doe ik verkeerd? Doe ik iets verkeerd?

Onzekerheid, angst, spanning en stress kunnen het gevolg zijn van dit niet vervulde verlangen. Je kunt gevangen zijn in de wens. Je vergeet te leven in het hier en nu. Dat kan een enorme druk geven op jullie relatie met jezelf, met elkaar en met je omgeving.

Mindset

Buikwijs kan je helpen in balans te blijven met jezelf en daarmee met je omgeving in deze ingewikkelde periode. Het is een plek voor het delen van verdriet, rouw, angst, onzekerheid, schuld, zelfverwijt, frustratie woede en eenzaamheid. Je leert bewust omgaan met de pijn rondom deze nog onvervulde kinderwens zodat je leven betekenisvol kan doorgaan én uit de kramp! Je kunt nog steeds moeder worden vanuit een andere mindset.

Ik hield zo vast aan het verlangen, dat ik helemaal verkrampte. Jeanette begeleidde mij in het loskomen uit deze verkramping. Ik voelde weer liefde stromen voor mezelf. Het verraste me toen ik ontdekte dat ik opnieuw zwanger was.