Skip to main content
wie ben ik?

Jeanette de Lange

Sinds 1993 werk ik als verloskundige en vanaf 2005 begeleid ik daarbij echtparen op basis van haptonomie. Sinds 2018 ben ik gestart met het geven van individuele sessies op basis van lichaamswerk en bewustzijn bij mensen met stress en verlangen naar persoonlijke groei. In de regio werk ik samen met diverse disciplines:
verloskundigen, gynaecologen, klinisch verloskundigen, POP poli ZMC, kraamverzorgsters, huisartsen en ik deel mijn kennis met deze zorgverleners.

ik ben getrouwd met een lieve man en heb 2 grote zonen. Ik ben graag in de natuur! Ik hou van de elementen: zon, wind, regen, sneeuw. Lekker uitwaaien, op de fiets of wandelend. Ik word ook blij van yoga en meditatie, dansen, lezen, sauna, een koud dompelbad, buiten sport kijken.

Opleidingen

Verloskunde Haptonomie Rebalancing

Daarnaast ben ik geschoold in bevaltrauma begeleiding én lichaamswerk & bewustzijn rondom je eigen geboorte. In 2024 start ik met een algemene lichaamsgerichte trauma opleiding. (Aumm instituut)

Mijn verhaal

Als geboren pleaser, bang om uit het nest te vallen en met een sterk ego, wist ik me 33 jaar staande te houden in het vroedvrouwenvak, met plezier.

Ik wilde aan de basis van het leven staan. Haptonomie gaf mij het inzicht dat dat in de buik begint, niet bij de geboorte. Daardoor ben ik cursussen zwangerschapshaptonomie gaan geven naast mijn werk als verloskundige.

Vele baby’s heb ik mogen verwelkomen en barenden met partners bijgestaan tot ik fysiek klachten kreeg. Toch te hard gewerkt, toch teveel aangestaan.

Bij de rebalancing opleiding kon ik mezelf ontmoeten als Jeanette, niet als dé verloskundige. Lichaamswerk, zelfonderzoek en meditatie brachten mij op de weg naar binnen. Ik ontdekte dat ik nog dichter bij de basis van het leven kon staan: Wanneer een moeder in wording, loskomt van háár moeder, wordt er een wijze vrouw geboren. Wil je meer weten? Kom voor een sessie!

Over Buikwijs

Onze wijsheid begint in de buik van onze moeder. Om te overleven, hebben we ons aan te passen. Dat doen we ook bij onze geboorte, in onze jeugd en NU nog : We willen niet uit het nest vallen!

Naarmate we ouder worden, kunnen we last hebben van deze aanpassingsstijlen. Dat kan zich uiten in spanning, stress, depressie, relatieproblemen.

Om onszelf beter te begrijpen, moeten we niet alleen naar onze gedachten luisteren, maar ook naar ons lichaam en onze gevoelens. Ons lichaam heeft alles meegemaakt, en onze diepste gevoelens zijn opgeslagen in onze buik.

 

Dus, om wijzer te worden, is het belangrijk om met liefde voor onszelf bewust terug te gaan naar de wijsheid van onze buik. Op die manier kunnen we daarna voller ‘onze eigen wijze weg’ leven in plaats van overleven. Lichaamsbewustzijn maakt je een completer mens.