Skip to main content

Zwangerschaps-cursus haptonomie

Zwangerschapscursus haptonomie

Leven in je hoofd

We leven in onze maatschappij vooral in ons hoofd. We lossen alles denkend op. We durven niet goed te voelen, zijn soms bang voor onze eigen gevoelens. Praten over wat je voelt, wordt vaak weggezet als ‘zweverig’ of gedoe.

 

Minder in verbinding

Het gevolg is dat we minder in verbinding zijn met wat we voelen en daarmee ook met de mensen om ons heen. Voor een zwangere vrouw én het kind in de buik, is dit géén goede start. In verwachting zijn én bevallen, zijn natuurlijke processen die het beste verlopen wanneer je in verbinding bent met je lichaam en er op durft te vertrouwen.

Huidhonger is universeel: Je kunt niet leven zonder liefdevolle aanraking. Dat begint al in de buik!

Cursus

In de cursus kom je met je partner en leren jullie samen in een veilige omgeving meer in verbinding te komen met voelen en aanvoelen. Jullie gaan contact maken met de baby in de buik. Daarnaast krijgt de partner diverse tools aangereikt om jou te begeleiden tijdens ongemakken gedurende de zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd en erna.

Jullie verdiepen het contact én de relatie met elkaar en met de baby in de buik. Als zwangere voel je je zekerder, durf je meer te vertrouwen op het natuurlijke proces. De partner staat niet meer machteloos langs de zijlijn maar wordt actief betrokken. Hij leert wat jij nodig hebt, weet hóe hij jou dat kan geven én kan bij het kínd blijven als dat voor jou even te zwaar wordt. Zo verwelkomen jullie SAMEN de baby : vanuit vertrouwen!

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus

Betrokken ouders

Deze cursus is voor ouders die samen streven naar teamwork in zwangerschap, rondom de geboorte en erna. Daarnaast is deze cursus goed voor alle babies in de buik. Zij kunnen het alleen niet vragen. Dus betrokken ouders: kom in ieder geval 1 sessie om te leren bewust contact te maken met jullie baby.

Investering

De investering is in kwaliteit van (het) leven. Jullie kind verdient deze aandacht. Het is een warm welkom.

Totaalpakket

6 sessies

Met het totaalpakket krijg je alles wat in de andere pakketten beschreven staat. Meestal zijn dat 5 sessies vóór en 1 sessie ná de bevalling.

De baby centraal

1-2 sessies

Leren spelen met de baby in de buik en het moeder en kind zo aangenaam mogelijk maken.

Samen in verwachting

2-3 sessies

Een uitbreiding van ‘de baby centraal’ met een extra sessie gericht op comfort voor moeder bij (fysiek) ongemak.

Partner ” Had ik dit ook maar geweten bij de eerdere kinderen. Dankzij de haptonomie was deze zwangerschap en bevalling zo anders: Ik kon veel meer betekenen voor mijn vrouw en ik heb ook een diepere relatie met dit kindje.

Beval voorbereiding

1-3 sessies

Omgaan met pijn en de rol van de partner hierin én hoe hij de baby kan betrekken. Tools voor het gehele bevalproces.

Na de geboorte

1-2 sessies

Leren spelen met de baby buiten de buik, 4-6 weken na de bevalling en jullie bevalverhaal delen.